Egedal Rådhus og Sundhedscenter

  • Ved Ølstykke
  • Egedal Kommune
  • 2012
  • BNS
  • PLH
  • Niras

Det nye Egedal Rådhus bliver bydelens nye vartegn, der signalerer ”byens hus”. Rådhuset er placeret på hjørnet af Stationsområdet ud til stationen og hovedgaden. Hele rådhuskarreen bestående af rådhus, sundhedscenter og det kommende plejecenter, er udformet som en randbebyggelse med et overdækket atrium og en Rådhushave. Det overdækkede atrium indeholder rådhusets borgertorv, rådhussal og kantine, der skyder sig ud i den lukkede, grønne og frodige Rådhushave. Bygningen er trukket tilbage fra omgivelserne for at blive omsluttet af en belagt rådhusplads til tre sider. Med glaspartier ud mod Rådhuspladsen interagerer huset ud med sine omgivelser og skaber flere flydende overgangszoner mellem ude og inde. Den omkransende rådhusplads skaber en relativ uformel kontakt mellem rådhuset og byen med udspring i den grønne kile mod syd. Rådhuspladsen er således en kobling mellem det urbane og landskabelige.

Læs mere