Forplads til Statens Museum for Kunst

  • Østre Anlæg, København
  • SMK og Kbh. Kommune
  • 2011
  • Rekommanderet
  • ACT

I byen ligger parken som en grøn ø. I parken ligger Statens Museum for Kunst som en bastion af historie og kulturarv.
Med et arkitektonisk hovedgreb, der lader parken omfavne museet, er vores mål at skabe en værdig og brugbar entré til museet og samtidig styrke oplevelsen af et museum i en park. Målet når vi med tre elementer; VOLDENE, TRAPPEN og RAMMERNE.
Hvor park møder museum, fletter disse to så forskelligartede parter sig sammen omkring et forløb af præcise, græsklædte VOLDE.

VOLDENE låner deres form fra fortidens fæstningsværker og skaber en åben men præcis grænse mellem parken og en mere kultiveret plads, der skaber entré til Statens Museum for Kunst.

TRAPPEN, der er et væsentligt møblerende element i museumsbygningen, genfindes udenfor som en akse, der folder sig ud i omgivelserne og forankrer museet i parken og byen.

Overdimensionerede versioner af de RAMMER , som bygningen gemmer på, introducerer kunsten i parken, byder velkommen og bringer museet i nærkontakt og øjenhøjde med sine omgivelser.

Vi ønsker med vores forslag til Statens Museum for Kunst at skabe et sted, der både fortæller historien og taler direkte til dagen i dag. Og som appellerer til pjattet bevægelse, krukket poseren og eftertænksomt ophold.
Velkommen.

Læs mere