Reprogramming the City: nytenkende og bærekraftig by- og stedsutvikling - ny udstilling på DOGA i Oslo

18. jun 2018

Reprogramming the City: nytenkende og bærekraftig by- og stedsutvikling - ny udstilling på DOGA i Oslo

DOGA i Oslo er i disse måneder vært for det turnerende koncept Reprogramming the City af den amerikanske urbanist Scott Burnham. Konceptet beskæftiger sig med alternative løsninger for vores urbane infrastruktur.

Tåsinge Plads er et af udstillingens 35 projekter, der som værker diskuterer, hvordan vi kan designe ansvarsfuldt og ressourcebevidst for fremtiden.

Fra programmet: "Tenk om vi kunne bruke det som allerede finnes i byen på nye og uventede måter...? Det har mange fordeler: Mindre sløsing, mindre avfall og mer kreativitet og oppfinnsomhet."

Lys er vigtigt for vores velbefindende

6. jun 2018

Lys er vigtigt for vores velbefindende

"Vi ved det jo godt: Lys er ekstremt vigtigt for vores velbefindende". Således indledes LYS DESIGN BOGEN, der frisk fra tryk præsenterer en række velfungerende eksempler på, hvordan lysdesign med de rette fagligheder ved roret kan skabe stor værdi både inde og ude.

GHB Landskabsarkitekter udvikler med in-house ekspertise eget lysdesign og arbejder gerne og målrettet med belysning i vores projekter.

Vi har flere eksempler med i den nye bog: vores projekt i Søndermarken, hvor bl.a. en særligt udviklet interaktiv belysning opmuntrer til aktivitet. Og Tingbjerg Belysningsplan, der var en vigtig del af et helhedsløft af bydelen, og hvor specialdesignede og tryghedsskabende lygter og master matcher områdets arkitektur.

Ørestadens nyeste byrum, Vadestedet

4. jun 2018

Ørestadens nyeste byrum, Vadestedet

[Vadestedet](https://ghb-landskab.dk/projekter/vadestedet knytter sig både til et offentligt, blåt gaderum ved kanalen og et grønt, privat gårdrum ved en boligbebyggelse. Da der på pladsen er direkte adgang til fem af boligens indgange, var det hensigtsmæssigt at inddele stedet i zoner med forskellig grad af privat- og offentlighed.

Regnvand kan samle sig i fugerne mellem de specialdesignede fliser. Når det regner meget, er kun flisernes øvre flade synlig. Fliserne får funktion og karakter af trædesten - der opstår et vadested.

På sigt vil beplantningen fra de grønne øer vokse ind mellem fugerne og skabe et frodigt, kontrastfyldt og sansemættet by- og haverum.

GHB co-designer læringscenter for Novo Nordisk

18. maj 2018

GHB co-designer læringscenter for Novo Nordisk

GHB Landskabsarkitekter skal i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter og COWI designe LIFE læringscenter i Lyngby.

Novo Nordisk Fonden har iværksat en storstilet plan om at øge interessen for de naturvidenskabelige fag blandt børn og unge. Initiativet LIFE dækker både over centrets faglige fokus – den levende natur og naturvidenskaben – og ambitionen om Læring, Inspiration, Fascination og Engagement.

Initiativet får tre platforme: mobile laboratorier, der skal besøge landets skoler. En digital platform med læringspakker. Og endelig det fysiske læringscenter i Lyngby, som skal huse faciliteter for udvikling af konceptet, indrettes med undervisningslaboratorier og fungere som besøgscenter for skoleklasser.

Vi glæder os over det flotte initiativ og ser frem til samarbejdet.