Belysningsplan for Sarpsborg

spot på byens rum

Som en del af Sarpsborg Kommunes Sentrumsplan medvirker belysningsplanen med den tilhørende analyse af den centrale del af Sarpsborg til at synliggøre og styrke byens identitet.

Sarpsborg Kommune har en målsætning om at gøre Sarpsborg by og byens rum til noget unikt samt tilbyde en rigere og mere inspirerende oplevelse i det offentlige rum gennem en bevidst tilrettelægning af det elektriske udelys.

Sarpsborgs karakteristiske kvartalsstruktur med hovedakser er et meget karakterfuldt byanlæg i Norge. Samspillet mellem de præcise og lige gader, de mange grønne områder, der indgår i den grønne diagonal, Kulås og Torsbekkdalen, det omkransende livgivende vand samt ikke mindst Borregaards dominerende industrianlæg skaber særprægede byrum og relationer med helt anderledes udtryk, end vi kender det fra de fleste andre byer.

Sarpsborg Kommune har med denne belysningsplan ønsket et nyt grundlag for de kommende års lysplanlægning, der netop tilvejebringer et stærkt udgangspunkt for at udvikle en dynamisk og attraktiv by, hvor mennesker trives, og hvor moderne udtryk og løsninger spejler sig i den historiske planlagte by.

Bygherre
Sarpsborg Kommune
Sted
Sarpsborg, Norge
Udført
2011-2012
I samarbejde med
Bjarne Schläger
Designteam
Morten Weeke Borup
Belysningsplan for SarpsborgBelysningsplan for SarpsborgBelysningsplan for SarpsborgBelysningsplan for SarpsborgBelysningsplan for Sarpsborg