Codanhus forplads

en kirsebærlund på Vesterbro

Forpladsen har som væsentligste opgave at skabe en værdig entré til højhuset, en platform, der kan samle højhus og nybyggeri og en rumlighed, der kan forankre højhusets særegne volumen i omgivelserne. Det er samtidig intentionen at skabe et rart sted at være, og et sted, der markerer porten til Frederiksberg.

Forpladsens arkitektur indeholder en modulfast orden, der fastholder pladsens elementer i et rigidt system, der på en gang tegner en logik og klarhed, men også levner plads til poesi og afvigelser.

Alle elementer på forpladsen styres af modullinjerne med løberen til højhusets hovedindgang som eneste afvigelse. Løberen er sammen med skulpturen pladsens hovedelement. Løberen forbinder hovedindgangen med fodgængerfeltet og opdeler forpladsen i to dele:

  • den nordlige del som er udlagt til parkering
  • den sydlige del, der danner en egentlig plads

Den sydlige del af forpladsen er foruden skulpturen møbleret med en komposition af store granitplinte med forskellige overflader, der indbyder til uforpligtigende ophold.

Plintene har vandret overkant og tegner en horisontal linje, der modsvares af løberen og terrænets svage fald. De nordligste plinte danner base for en vandkunst, idet vand pibler op af granitblokkene og løber ud på pladsen og danner en pyt.

Hele pladsen samles med højstammede, hvidblomstrende fuglekirsebær.

Bygherre
Codan
Sted
Frederiksberg
Udført
2005
Designteam
Jacob Fischer
Codanhus forpladsCodanhus forpladsCodanhus forpladsCodanhus forpladsCodanhus forplads