Ejer Bavnehøj

identitetsstærk fremtidsplan for et historisk sted

Med udgangspunkt i et visionsoplæg fra interessentgruppen har GHB udarbejdet et forslag til udvikling af de fysiske forhold på Ejer Bavnehøj.

Ejer Bavnehøj er med sine 172,86 meter over havet erklæret Danmarks højeste punkt. Ejer Bavnehøj er et særligt sted i det midtjyske Søhøjland. Mellem Horsens og Skanderborg knejser dette punkt og bliver et karakterfuldt sted i kraft af dets mange funktioner og landskabelige rammer. Ejer Bavnehøj er et højdepunkt, et udsigtstårn, et vandringsmål, et samlingssted, et picnicmål. Ejer Bavnehøj er tilhørssted for en heks, og somme tider er Ejer Bavnehøj en lysende bavn, sådan som det hele startede. Et interessant sted med kvaliteter, historie og potentiale. Ejer Bavnehøj er også et sted med uforløste muligheder.

Baseret på en grundig analyse af stedet foreslår vi konkrete tiltag i form af møblering, beplantning, belysning, nye opholdssteder og forbedrede ankomstmuligheder for at skabe sammenhæng i området og styrke fortællingen om stedet. Rammerne skabes for optimeret funktionalitet og æstetik, så ønskede aktiviteter imødekommes, og stedets kontakt til det unikke landskab styrkes.

Bygherre
Skanderborg Kommune
Konkurrenceprogram
2013-2014
Ydelser
Program og skitseforslag
Designteam
Signe Lund
Ejer BavnehøjEjer BavnehøjEjer BavnehøjEjer Bavnehøj