Tårnlegepladsen i Fælledparken

interaktiv leg

Vinder af Danish Design Award 2012
Kåret som Byens Bedste Børneoplevelse af AOK, 2012
Præmieret af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse 2012
Indstillet af Arkitektforeningen til Årets Store Arne 2013
Udvalgt til deltagelse i InnovationSTORM 2013

Legepladsens overordnede idé er at bruge et af Københavns karakteristika - tårne og spir - til at skabe en iøjnefaldende, udfordrende og anderledes legeplads. Fem tårne: Marmorkirkens Kuppel, Rundetårn, Rådhustårnet, Vor Frelser Kirkes Tårn og Børstårnet udgør legepladsens arkitektoniske og legemæssige ikoner, som danner ramme for leg på flere niveauer.

Legepladsen er indrettet til at skabe en stor diversitet af legemuligheder for børn i forskellige aldersgrupper. Desuden er der lagt vægt på opholdsmuligheder for forældre og institutionspersonale, idet en legeplads succes ofte afhænger af, om medfølgende voksne finder stedet behageligt og attraktivt.

Legepladsen har sit naturlige centrum på den syd-vest-vendte side af den eksisterende bygning. Her er der opholdsplads og toiletfaciliteter tilgængelige, både når bygningen er bemandet i sommerhalvåret, og når den blot åbner dørene for lokale institutioner i vinterhalvåret.

Projektet er designet på grundlag af Fondsprojektet udført af Bisgaard Landskabsarkitekter ApS. GHB Landskabsarkitekter har den designmæssige ophavsret.

Læs om Danish Design Award 2012

Læs mere om InnovationSTORM 2013

Publikationer:
Anmeldelse i Politiken 25-3-2012: Det tegner godt for den gamle folkepark
Artikel i Politiken 9-6-2012: Tårnhøjt: Minikøbenhavn for børn
Artikel i Grønt Miljø 1/Januar2013:Legepladsen i universelt perspektiv

Bygherre
Københavns Kommune
Udført
2011
I samarbejde med
MLRP, Grontmij, Monstrum og PlayAlive
Rolle & ydelser
Program og idé, projekteringsledelse, dispositionsforslag, projektforslag, hovedprojekt, myndighedsbehandling, udbud og tilsyn
Anlægssum
Kr. 3,5 mio
Udeareal
5300 m2
Designteam
Morten Weeke Borup
Tårnlegepladsen i FælledparkenTårnlegepladsen i FælledparkenTårnlegepladsen i FælledparkenTårnlegepladsen i FælledparkenTårnlegepladsen i FælledparkenTårnlegepladsen i Fælledparken