Kronborg Slot

rekonstruktion af voldanlæg

Kronborg Slot er en kulturoplevelse i verdens­klasse. Her kan du opleve kontrasten mellem det elegante kongeslot og den militære fæstning, gå på opdagelse i kasematterne og opleve rammerne for Shakespeares berømte Hamlet-figur samtidig med, at du befinder dig i unikke grønne omgivelser ved vandet.

I år 2000 kom Kronborg på Unescos Verdensarvliste, og der kom særligt fokus på at restaurere Kronborg, så området kunne bevaringssikres og samtidig være til glæde og gavn for både besøgende på slottet og picnic-gæster på voldene. Arbejdet indebar bl.a. istandsættelse og genopretning af bastioner og stensætninger. Også anbringelse af enkelte nye kanoner på Württembergs Ravelin samt formidling af fæstningsanlæggets historie, konstruktion og funktion indgik i projektet.

GHB Landskabsarkitekter har renoveret Württembergs Ravelin, en ø med beskyttende volde i den ydre voldgrav. Udgangspunktet for renoveringen er de oprindelige historiske optegnelser over ravelinens udformning, hvorfor terrænbastionerne er opstrammede, og stensætningen genopsat mod voldgraven.

Dermed forbedres tilgængeligheden for publikum på ravelinen, og terrænet fremstår nænsomt bearbejdet i overensstemmelse med historien og det sagnomspundne slot.

Bygherre
Slots- og Ejendomsstyrelsen
Udført
2008-09
I samarbejde med
Alectia A/S
Ydelser
Totalrådgivning. Skitseforslag, projektforslag, hovedprojektering, byggeledelse og fagtilsyn
Størrelse
6.700 m2/ DKK 4 mio
Designteam
Torben Møbjerg
Kronborg SlotKronborg SlotKronborg SlotKronborg Slot