Vestre Fjordpark

rekreativitet ved vandet

Aalborg Kommune og Lokale og Anlægsfonden afholdt sidste år en arkitektkonkurrence for omdannelsen af Vestre Fjordpark. LIW Planning og Force4 Architects vandt konkurrencen med projektet Working With Nature.

Projektet skaber med enkle midler meget store forandringer af hele det 165.000 m2 store område.

  • Vi skal have fundet de personer, der skal få ideerne ført ud i livet. Vestre Fjordpark er er en stor og kompliceret opgave, der både inkluderer bygninger, bassiner, fjord og landskab. Det er derfor helt afgørende, at vi finder de rigtige til at føre projektet helt til vejs ende. Vi håber og tror på, at de rådgivere, der tager ansvaret for projektet fremover, får en stor plads i aalborgensernes hjerter. Vestre Fjordpark er jo vigtig kulturarv, som skal behandles nænsomt. Projektet skal derfor både bibeholde stemningen i området og skabe store forandringer, udtalte Rådmand for By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen i sin tid.

GHB vandt sammen med Orbicon, ADEPT og Rekommanderet opgaven, og teamet vil bl.a. arbejde hen imod, at den færdige Vestre Fjordpark i langt højere grad vil inspirere og invitere borgerne til at være mere fysiske aktive.

  • Aalborgs unikke placering langs Limfjorden giver helt enestående muligheder for at understøtte fritidsaktiviteter i tilknytning til vand. Fysisk bevægelse er et vigtigt fokusområde i Aalborgs sundhedspolitik, og vi ved, at attraktive udeområder har stor betydning for, om man vælger at gå ud og være aktiv. Det har vi allerede i høj grad set beviser for med byens havnefront, som utroligt mange mennesker har glæde af. Derfor ønsker vi nu, at Vestre Fjordpark på tilsvarende vis kommer til matche havnefronten som et attraktivt og tiltrækkende område, siger Mads Duedahl, rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen.

Aalborg Kommune håber, at det meste af projektet kan stå færdigt inden DGIs landsstævne i 2017.

Bygherre
Aalborg Kommune
Udarbejdelse
2014-2015
I samarbejde med
Orbicon, ADEPT og Rekommanderet
Designteam
Torben Møbjerg, Linda Due Schmidt, Trine Bruhn, Sisi Turid Hoppe
Vestre FjordparkVestre FjordparkVestre FjordparkVestre Fjordpark