Vestre Fjordpark

working with nature

Vinder af Ålborg Kommunes Bygningspræmiering 2017 for flot sammenhæng mellem landskab og arkitektur
Indstillet til Dansk Landskabspris 2017

Da Aalborg Kommune og Lokale- og Anlægsfonden i sin tid afholdte en arkitektkonkurrence for omdannelsen af Vestre Fjordpark vandt LIW Planning og Force4 Architects med deres forslag "Working With Nature". Forslaget skaber med enkle midler meget store forandringer af det 165.000 m2 store område.

Efterfølgende skulle ideerne omsættes til virkelighed: Vi skal have fundet de personer, der skal få ideerne ført ud i livet. Vestre Fjordpark er er en stor og kompliceret opgave, der både inkluderer bygninger, bassiner, fjord og landskab. Det er derfor helt afgørende, at vi finder de rigtige til at føre projektet helt til vejs ende. Vi håber og tror på, at de rådgivere, der tager ansvaret for projektet fremover, får en stor plads i aalborgensernes hjerter. Vestre Fjordpark er jo vigtig kulturarv, som skal behandles nænsomt. Projektet skal derfor både bibeholde stemningen i området og skabe store forandringer, udtalte Rådmand for By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen i sin tid.

GHB vandt sammen med Orbicon, ADEPT og Rekommanderet opgaven, og teamet har bl.a. arbejdet hen imod, at den færdige Vestre Fjordpark inspirerer og inviterer aalborgenserne til at være mere fysiske aktive. Friluftsbadet spiller en betydningsfuld rolle som en af Aalborgs rekreative og historiske perler med en badekultur, der i over 120 år har præget området, og hvor en mangfoldighed af brugere har sat en livsglad, rummelig, åben og venlig stemning. Det fremtidige udtryk stemmer overens med disse kvaliteter, så de videreføres og understøttes i udformningen af landskabet.

Vestre Fjordpark indeholder et stort friluftsbad og et nybyggeri bestående af flere foreningshuse og fællesfaciliteter, der holder til under samme tag mellem kystlinje og bassiner. Langs hele fjorden er der sikret let offentlig adgang, der gør det muligt enten at passere i eget tempo eller aktivt vælge at gøre ophold og/eller indgå i stedets aktiviteter.

Bygherre
Aalborg Kommune
Udarbejdelse
2014-2016
I samarbejde med
ADEPT, Orbicon og Rekommanderet
Ydelser
Brugerinddragelse, projektforslag og hovedprojektering
Areal
165.000 m2
Designteam
Tina Harrington, Torben Møbjerg, Linda Due Schmidt, Sisi Turid Hoppe
Vestre FjordparkVestre FjordparkVestre Fjordpark