Lyssøjle

identitetsgivere til Ordrupvej

Den overordnede form på og design af Lyssøjlerne udspringer fra designet af lysstammerne til Birkerød Hovedgade. Et unikt designet stykke byinventar med en signalværdi, både om dagen og ikke mindst om aftenen. På Ordrupvej er Lyssøjlernes fremtræden og udtryk blevet bearbejdet så de passer og tilfører netop denne vej en særlig identitet. Søjlens udtryk og grafiske fremtræden fremkommer ved brug af præcise laserskæringer af grafiske designelementer fra Gentofte Kommune, der er placeret i et forløb på søjlen så den har den ønskede lys- og designmæssige fremtræden.

Lyssøjlerne er placeret på de nye små identitetsgivende opholdssteder samt på torvet ved Irma langs Ordrupvej som en markering af disse når man bevæger sig på langs af den centrale vej i bydelen.

Som en vigtig del af designet skulle Lyssøjlen have udstandsninger i hele søjlens højde og der skulle komme et ensartet lys ud alle steder. Lyssøjlen skulle desuden være vandtæt og hærværkssikker.

Lyssøjlerne blev udviklet i samarbejde med leverandøren og de designmæssige krav blev bl.a. løst ved at have teknikken i el-skabe relativt tæt på søjlerne og lade lyset komme fra LED i kæder i hele søjlens længde. Lyssøjlen er udført i rustfrit stål og efterfølgende lakeret i kommunens standardfarve. Den har en indvendig foring af hærdet glasfiber. Lyskilden af RGB-LED er programmeret til at lyse i forskellige scenarier og farver i udvalgte tidsrum efter ønske.

Bygherre
Gentofte Kommune
Sted
Ordrup
Udført
2013
Producent
On the spot
Designteam
Morten Weeke Borup
LyssøjleLyssøjleLyssøjleLyssøjle