M. D. Madsensvej

en samlende identitet

M.D. Madsensvej er den centrale butiksgade i Lillerød Bymidte. Gaden blev fornyet med et projekt tegnet af Ginman Harboe Borup Landskabsarkitekter A/S i midten af 1990’erne, dog blev fornyelsen ved den lejlighed ikke gennemført helt frem til den østlige afslutning mod busterminalen og Allerød Station.

Allerød Kommune har med en ny bevilling i 2013 ønsket, at denne del af indkøbsgaden blev afsluttet med en designmæssig sammenhæng til den øvrige del af gaden og busterminalens udtryk ved stationen.

I pladsen indgår en vandkunst, som er en væsentlig del af bymidtens identitet. Vandkunstens teknik er blevet renoveret og bassinet forsynet med en ny membran.

Vandkunsten afslutter en akse, som går igennem M.D. Madsensvejs midte. Pladsbelægningen omkring vandkunsten er projekteret med materialer svarende til den øvrige del af gaden i et nutidigt design, der elegant knytter sig til gadens øvrige formsprog og udtryk.

Pladsens træer er Robinia som i den øvrige del af gaden. Dels understreger kompositionen af allétræer gadeforløbet frem til Allerød Station og dels danner en lund af flerstammede træer en smuk kulisse mellem vandkunst og busterminal.

Bygherre
Allerød Kommune
Sted
Lillerød Bymidte
Udført
2013-2014
Anlægssum
DKK 2,6 mio
Designteam
Torben Møbjerg, Henrik Dixen Dausell, Piret Kullamaa Damkjær, Morten Weeke Borup
M. D. MadsensvejM. D. MadsensvejM. D. MadsensvejM. D. Madsensvej