Næstved Plejecenter

skoven og engen

1. præmie i totalentreprisekonkurrence

Det danske landskab danner ramme for centerets placering. Landskabet, som omgiver centeret, består af to vigtige elementer, nemlig skoven og engen. Skoven danner rammen og ryggen til stedet, og engen åbner stedet op til de store vidder. Her placeres de tre bygningsvoluminer, som danner ramme for de mindre haverum. Skoven og engen danner en ’rede’, og er den store indramning for hele centeret. De små haver danner små ’reder’ og er mindre indramning for de enkelte mennesker. Stedet opleves derved i den store sammenhæng med det danske landskab, og i den mindre skala for det enkelte individ.

Bygherre
Næstved Kommune
Udført
2008-09
I samarbejde med
VLA, Søren B. Nielsen og Hansen & Andersen
Designteam
Jacob Fischer, Henrik Dixen Dausell, Trine Dybdal Emmersen
Næstved PlejecenterNæstved PlejecenterNæstved PlejecenterNæstved Plejecenter