Rigsdagsgården

et granitgulv til folkestyret

Etablering af nyt trappeparti og niveaufri besøgsindgang for at forbedre adgangsforholdene for kørestolsbrugere. Folketinget har hermed fået en ny og mere værdig hovedindgang. Udformningen af det nye trappeparti er tidløst i sit udtryk og tager udgangspunkt i den historiske arkitektur.

Alle nye belægninger og mure er udført i bornholmsk granit. Belægningen består af 90x90 fliser fra Paradisbruddet og har savet og jet-brændt overflade. Mure og trin er udført i en blanding af Moseløkke- og Helletsbakkegranit.

Trappepartiet er første fase i fornyelsen af hele Rigsdagsgården, hvor man på sigt planlægger at lukke for trafik og belægge hele gården med granit.

Bygherre
Folketinget
Sted
Christiansborg, København
Udført
2008
Designteam
Jacob Fischer
RigsdagsgårdenRigsdagsgårdenRigsdagsgårdenRigsdagsgården