Slotsholmsgade 12

begrønning på dæk

Taget af en parkeringskælder, gulvet af en gårdhave: Slotsholmen 12 er et godt eksempel på, hvordan begrønning på dæk kan tage sig ud: fire ministerier har fået nye smukke omgivelser - midt i København.

Gårdanlægget er fra midten af 1960’erne og udgør designmæssigt et tidstypisk haveanlæg udformet i god overensstemmelse med byggeriet, der omkranser og definerer haverummet. Det eksisterende anlæg havde et stramt formsprog med kvadratiske felter, der bestod af hævede bede, vandbassiner og brostensbelagte flader. Nu skyller nye bølgeformer ind over haveanlægget og går i dialog med den stramme geometri.

I beplantningen er der lagt vægt på årstidsvariation, som skaber oplevelsesværdi og tilfører den tilstræbte brugervenlighed et ekstra lag. Bedene er med deres specielle formsprog, markerede af karakteristiske plantekasser i tombak, med til at give haven status som et særligt sted og skaber opmærksomhed på forskellige tidspunkter i løbet af året pga. frodighed og en markant farvesætning i træer, buske og bundplantning.

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Udført
2013-2014
Udførsel
Malmos Anlægsgartnere
Ydelser
Totalrådgivning fra skitseforslag over projektering til byggeledelse og fagtilsyn
Designteam
Torben Møbjerg, Henrik Dixen Dausell, Marianne Rimer
Slotsholmsgade 12Slotsholmsgade 12Slotsholmsgade 12Slotsholmsgade 12