Sorgenfrivang II

bæredygtig boligrenovering

Renoverprisen 2017s Jubilæumspris

Sorgenfrivang II består af tre højhuse af 14 etager. Højhusene stod færdig i 1960 og er med sit karakteristiske præg af højmodernistiske tanker om et attraktivt og blomstrende fællesskab i et socialt boligbyggeri et bevaringsværdigt byggeri. I bebyggelsen er der nyttehaver, legepladser, fællesvaskeri, reception, og selskabslokaler samt mulighed for at leje et værelse til overnattende gæster. Skole, børnepasning, og indkøbsmuligheder ligger i umiddelbar forlængelse af byggeriet, og Sorgenfri Station er lige rundt om hjørnet.

Renoveringen gennemføres med 4 fokuspunkter for øje: energi, klima, lys og bevaringsværdighed og er baseret på en helhedsplan udarbejdet af DOMUS, hvor alle tiltag er tænkt som en del af en bæredygtig helhedstanke, hvor energioptimering, brugsværdi og fælleskab er i fokus.

Udearealerne får en gennemgribende opdatering, og facaderenoveringen er så omfattende, at der kræves en nytænkning af haverum og en helt ny beplantning. Adgangsforhold optimeres med fokus på tilgængelig og trygge forbindelser prioriteres i form af omlagte stisystemer og øget belysning som tydelig forbedring af områdets samlede udtryk.

Status: 2 ud af de tre højhuse er færdigrenoverede - det sidste forventes færdigt ultimo 2019.

Bygherre
DAB
Sted
Virum
Udføres
2012-2019
I samarbejde med
DOMUS & DOMINIA
Ydelser
Alle faser fra beboerinddragelse over dispositionsforslag og projektering til udbud og fagtilsyn
Designteam
Torben Møbjerg, Marianne Rimer, Henrik Dixen Dausell
Sorgenfrivang IISorgenfrivang IISorgenfrivang IISorgenfrivang II