Sorgenfrivang II

bæredygtig boligrenovering med nyanlagte udearealer

Renoverprisen 2017s Jubilæumspris

Sorgenfrivang II består af tre højhuse af 14 etager. Højhusene stod færdig i 1960 og er med sit karakteristiske præg af højmodernistiske tanker om et attraktivt og blomstrende fællesskab i et socialt boligbyggeri et bevaringsværdigt byggeri. I bebyggelsen er der nyttehaver, legepladser, fællesvaskeri, reception, og selskabslokaler samt mulighed for at leje et værelse til overnattende gæster. Skole, børnepasning, og indkøbsmuligheder ligger i umiddelbar forlængelse af byggeriet, og Sorgenfri Station er lige rundt om hjørnet.

Renoveringen gennemføres med 4 fokuspunkter for øje: energi, klima, lys og bevaringsværdighed og er baseret på en helhedsplan udarbejdet af DOMUS, hvor alle tiltag er tænkt som en del af en bæredygtig helhedstanke, hvor energioptimering, brugsværdi og fælleskab er i fokus.

Facaderenoveringen er så omfattende, at der kræves en nytænkning af haverum og en helt ny beplantning. Adgangsforholdene optimeres med fokus på tilgængelig og trygge forbindelser prioriteres i form af omlagte stisystemer og øget belysning som tydelig forbedring af områdets samlede udtryk.

Status: 2 ud af de tre højhuse er færdigrenoverede - det sidste forventes færdigt ultimo 2019.

Bygherre
DAB
Kontakt hos bygherre
Arkitekt Torben Andersen, tlf 77 32 04 03 - TAN@dabbolig.dk
Udført
2013 - 2019
I samarbejde med
DOMUS & DOMINIA
Rolle og ydelser
Underrådgivning i alle faser fra beboerinddragelse over dispositionsforslag og projektering til udbud og fagtilsyn
Anlægssum, landskab
DKK ca. 10,5 mio
Designteam
Torben Møbjerg, Marianne Rimer
Sorgenfrivang IISorgenfrivang IISorgenfrivang IISorgenfrivang II