Tåsinge Plads

en grøn oase - et sundt fællesskab

1. præmie i projektkonkurrence
På Sustanias liste over de 100 mest fremsynede klimaprojekter i verden
Særpris ifm. European Award for Urban Public Space 2016

Tåsinge Plads er Københavns første klimatilpassede byrum, hvor håndteringen af regnvand er eksponeret med høj lærings- og demonstrationsværdi. Som en grøn oase i et tæt bebygget bykvarter kommer pladsen fremover til at kunne håndtere store regnmængder og vil samtidig give Skt. Kjelds Kvarter på Østerbro et markant grønt og bæredygtigt vartegn til glæde for såvel borgere som by.

Vandets kredsløb og byens liv
På Tåsinge Plads fortæller vi historien om en urban biotop, hvor byens rytme mødes med naturens cyklus, og hvor regnvandets logik tegner byens rum.

Pladsen udstyres med oplysende LAR-skulpturer:vanddråber og regnparasoller. Regnvandet opsamles fra tagflader og føres til tre store vandbeholdere. De dråbeformede beholdere spejler himlen og indbyder til at blive rørt ved og klatret på. Med manuelle pumper kan den ene bringes til at frigive sit indhold af vand, så det ledes ud i beplantningen og dermed ned i grundvandet. Regnparasollerne leder både vand til nedsivning og giver læ for regnen. Således tydeliggøres vandets tilstedeværelse på pladsen og antager en legende form, der funktionelt passer til netop dette sted.

Østerbros Klimakvarter er det første i landet og med på Sustanias liste over de 100 mest fremsynede klimaprojekter i verden Sustania er et bæredygtighedsinitiativ, der præsenterer sine ideer ved Klimatopmødet i Paris i december 2015.

Publikationer:
Artikel i Politiken 26-8-2013: Østerbro får Københavns første regnskov
Artikel i Politiken 30-11-2015: Københavnske klimaløsninger skal kopieres i New York
Artikel i Berlingske Tidende 05-07-2016: København får international særpris for liv mellem husene

Bygherre
Københavns Kommune
Udført
2013-2014, Østerbro
I samarbejde med
Malmos Anlægsgartnere, Orbicon, Feld, studio for digital crafts & Via Trafik
Ydelser
Ideudvikling og design, skitsering, projektering, udbud, byggeledelse og fagtilsyn
Designteam
Jacob Fischer, Marianne Rimer
Tåsinge PladsTåsinge PladsTåsinge PladsTåsinge Plads