Tingbjerg belysningsplan

lys skaber liv

Special Mention city.people.light award 2009 af LUCI

I disponeringen af den nye belysning er der lagt vægt på at understrege bydelens stilfærdige og poetiske udtryk samt underordne sig bygningernes arkitektur, og samtidig øge funktionaliteten væsentligt. Belysningen både forenkler og forener Tingbjerg på tværs af de forskellige ejere, de forskellige gadetyper og de mange arkitektoniske nuancer i bygningernes facadeudtryk.

Et generelt storslået arkitektonisk træk i Tingbjerg er den homogene by i 3 etager med ganske få, men udsøgte materialer og stofligheder: gule kulbrændte teglsten med hvide vinduer, hvide betonoverliggere og hvide tilbagelagte nicher med hvide skodder, der kan skydes for vinduerne. Den nye belysning bidrager til denne palet af farver med to: hvide armaturer og sortgrå master og vægarme, samt bronzeudsmykning som et byelement, der patinerer til grønt og indgår med det store grønne element i bydelen.

I udformningen af belysningsplanen er der benyttet forskellige belysningsprincipper, der både understreger og underlægger sig de forskellige typer byrum i Tingbjerg. Ligeså har de mange forskellige nuancer i facadernes udformning i høj grad været med til at påvirke belysningsplanen og placeringen af armaturerne samt brug af vægarme og master.

Bygherre
SAB og FSB i Tingbjerg samt Københavns Kommune
Udført
2008-10
I samarbejde med
Bornebusch og HaCaFrø
Vejbelysning
Morten W Borup og Bjarne Schläger
Designteam
Morten Weeke Borup
Tingbjerg belysningsplanTingbjerg belysningsplanTingbjerg belysningsplanTingbjerg belysningsplan