Tøjhusets gårdanlæg

et fredet klassisk gårdanlæg

Langs Tøjhusets fredede pakhusbygning fra 1604 er gårdanlægget fornyet med henblik på at skabe et præsentabelt og funktionelt parkerings- og ankomstareal.

Dermed har det sidste gårdrum i ministerium-komplekset Frederiksholms Kanal 27 fået et tiltrængt løft, der tilfører de fredede bygninger et værdigt uderum, hvor bilparkeringen er flyttet væk fra bygningernes facader, så de for alvor kommer til sin ret.

Gårdrummets materialemæssige kvalitet er løftet fra nedslidt asfalt til en klassisk belægning med nordiske granitbrosten. En ny indgang til Transportministeriet er markeret med et tæppe af granitfliser og en lav granitmur langs rampen til indgangen. Der er gjort plads til solkroge til ophold for ministeriernes medarbejdere. Og der er plantet 10 robinietræer, der med tiden kan danne et let løvtag over dele af gårdrummet og løfte opmærksomheden væk fra de mange parkerede biler.

Gårdrummets inventar, der indeholder overdækninger til cykelparkering, hegn og låger samt bænke og plinte, er designet specielt til stedet med brug af træstave af canadisk ceder.

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Udført
2018-2019
Sted
Frederiksholm Kanal 27
Ingeniør
Klaus Nielsen
Ydelser
Totalrådgivninig
Designteam
Tina Harrington, Maria Kristoffersen, Jacob Fischer
Tøjhusets gårdanlægTøjhusets gårdanlægTøjhusets gårdanlægTøjhusets gårdanlægTøjhusets gårdanlæg