Vestbad

en landskabsplan

Friluftsbadet Vestbad blev indviet i 1958 under stor festivitas – det var ikke blot et kærkomment tilbud til borgere og gæster i Rødovre og Brøndby Kommune i en tid, hvor disse udviklede sig fra landkommuner til moderne forstæder, men opfyldelsen af en klassisk velfærdsvision. Og det står den dag i dag som symbol for idealet om en sund sjæl i et sundt legeme.

Det var C. Th. Sørensen i samarbejde med Rødovres stadsarkitekt Børge Lorentzen, der stod for den arkitektoniske udvikling af anlægget med klare landskabeligt definerede rum og elementer. Friluftsbadet har siden sin indvielse været meget populært. Det er enestående i sin udformning og har opnået kultlignende status blandt brugerne. Igennem årene har badet ikke undergået nogen form for renovering ud over almindelig vedligeholdelse, og var derfor helt intakt om end noget nedslidt og medtaget.

Da de to kommuner, der ejer anlægget, besluttede at nedlægge det fik GHB opgaven med at udarbejde et forslag til en revitalisering af anlægget med nye funktioner. Siden tog GHB initiativ til en fredning af Vestbad, som blev godkendt i 2017 med krav om rekonstruktion. GHB udarbejdede materiale til fondsansøgning hos Mærsk McKinney Møllers Fond til Almene Formål og i 2017 blev der doneret et tocifret millionbeløb til en total rekonstruktion af hele badeanlægget med tilhørende park. GHB har nu udarbejdet materiale til rekonstruktion af anlægget med genskabelse af de originale flisebelægninger og den ikoniske vandlegeplads. Landskabsprojektet blev afleveret ultimo 2019.

Areal
15.400 m2
I samarbejde med
Wohlert Arkitekter og NIRAS
Bygherre
Rødovre og Brøndby Kommune
Udført
2014-2019
Ydelser
Udarbejdelse af program samt underrådgivning vedr. landskab i alle faser
Designteam
Signe Lund, Henrik Dixen Dausell
VestbadVestbadVestbadVestbadVestbadVestbadVestbadVestbadVestbadVestbadVestbadVestbadVestbadVestbadVestbadVestbad